BLOG

Categories: Nieuws, Velgen

Velgenprogramma Voorjaar 2021

Het nieuwe Velgenprogramma Voorjaar 2021 is sinds 1 maart uitgekomen. 

Wederom zijn er de vier bekende categorieën namelijk “Premium”, “Sportive”, “Popular” en “Best Price”. Allemaal kwaliteitsvelgen van de merken AEZ, DOTZ en Dezent.

Zie hiernaast een overzicht met daarin alle modellen en zeker de nieuwste modellen zijn zeer de moeite waard.

Zomer Actie velgen 2021

De vier Categorieën

Hierna de links naar de betreffende pagina’s met informatie en een knop om meteen naar de Velgenwebshop te gaan:

88

Categories: Nieuws

Eerste Keurmerk

Sinds 17 Februari 2021 is AutoMaterialenSupermarkt door de keuring gekomen van Stichting WebwinkelKeur. Dit betekent dat AutoMaterialenSupermarkt voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.

We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van AutoMaterialenSupermarkt onderstreept. 

Met een goedkeuring alleen houdt het niet op. Stichting WebwinkelKeur is een modern keurmerk dat blijft continu toezien op de betrouwbaarheid van haar leden. Zo kunnen consumenten er terecht met klachten en kunnen zij de aangesloten webwinkels (publiekelijk) beoordelen. Als consument heb je dus meer zekerheden bij een webwinkel die is aangesloten bij dit keurmerk.

Als onafhankelijk derde staat Stichting WebwinkelKeur dan ook garant voor de echtheid van de klantbeoordelingen en voor de betrouwbaarheid van haar leden. Kortom weer een extra reden om bij AutoMaterialenSupermarkt te kopen.

59

Categories: Banden

Automatisch aansprakelijk (update 2020)

De VACO heeft een persbericht doen uitgaan over het automatisch aansprakelijk stellen van automobilisten, als ze schade rijden en geen winterbanden in de wintertijd onder hun auto hebben. Één miljoen automobilisten zou daar voorstander van zijn.

In Nederland is er geen verplichting voor winterbanden maar er rijden nu ongeveer 30% van de automobilisten met winterbanden. Dit zijn enkele bevindingen van GfK dat dit onderzoek heeft gedaan in opdracht van de VACO. De VACO is de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche.

ongeluk sneeuw

Winterbanden zijn de veiligste keuze in de wintertijd

Winterbanden zijn veiliger bij een temperatuur van 7° Celsius of minder. Dat is al langer bekend. Dat de temperatuur bij ons vaker onder deze 7° Celsius komt blijkt uit de volgende cijfers.
De gemiddelde temperatuur de afgelopen 7 jaren in de maanden december, januari en februari was namelijk een stuk lager.
2012/2013 = 2.9° C
2013/2014 = 6.0° C
2014/2015 = 4.1° C
2015/2016 = 6.3° C
2016/2017 = 3.8° C
2017/2018 = 3.7° C
2018/2019 = 5.2° C
2019/2020 = 6.4°C

Winterbanden zijn dus de veiligste keuze in deze maanden. Uit het onderzoek van GfK blijkt dat dit de mening is van 92% van de autobezitters die met winterbanden rijden.
Veel van deze autobezitters vinden dat de autobezitters die zonder winterbanden deelnemen aan het verkeer automatisch aansprakelijk gesteld moeten worden bij schade-rijden tijdens winterweer. Volgens GfK is 33% het eens met deze stelling, daarnaast staat 35% er niet onwelwillend tegenover. Het onderzoek van GfK is gedaan onder 1.500 autobezitters en is een vervolg op een eerder onderzoek in 2015. Toen was nog maar 24% positief over deze stelling, toch een verschil van 9%.

crashtest
bandenwisselweken
botsing

Winterbandenplicht

Door winterbanden te monteren is de kans op schade en letsel een stuk kleiner. Daarom is 26% autorijders van mening dat winterbanden verplicht zouden moeten worden in Nederland. Dit blijkt ook uit het GfK onderzoek. Onder de rijders met winterbanden staat slechts 23% niet achter deze stelling.

De Branchemanager van de VACO (Edwin Brinksma) ziet veel positieve aspecten in dit onderzoek. Volgens hem vindt 90% van de automobilisten grip op de weg, en dus veiligheid, het belangrijkste aspect bij de aanschaf van banden. Deze automobilisten realiseren zich dat banden in de eerste plaats een veiligheidsproduct zijn. Verder is het volgens Brinksma ook goed dat de meerderheid zich laat adviseren door een professional met ervaring in de bandenbranche.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Volgens het onderzoek van GfK rijden mannen vaker op winterbanden dan vrouwen. Een verklaring hiervoor is dat mannen meer kilometers afleggen en daarom ook voor winterbanden kiezen. Verder is gevraagd naar het merk auto dat ze rijden. Hieruit blijkt dat eigenaren van een VW bovengemiddeld vaak op winterbanden rijden. De bezitters van een Opel of Peugeot kiezen minder dan gemiddeld voor winterbanden.

Bandenwisselweken

VACO heeft ieder jaar een campagne De Bandenwisselweken, waarmee automobilisten eraan herinnerd worden om hun winterbanden te laten monteren. Ze hebben hiervoor een website Bandveilig.nl waar veel informatie over dit onderwerp is te vinden. Ook de wetgeving rond winterbanden en sneeuwkettingen is hier aanwezig, net als op deze website via de volgende link: https://bandensupermarkt.nl/wetgeving-winterbanden/.

Het is belangrijk dit ieder jaar bij te houden omdat er nogal eens wijzigingen zijn.

Tijd voor winterbanden
3PMSF

VACO-advies: banden met sneeuwvloksymbool

VACO adviseert automobilisten winterbanden aan te schaffen die voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool. Banden met het sneeuwvloksymbool voldoen namelijk aan Europese praktijkproeven voor grip op aangereden sneeuw en hebben hierdoor veel meer tractie op een besneeuwd en glad wegdek dan banden zonder dit symbool. 

3827

Categories: Banden

Veel gestelde vragen over winterbanden

Antwoorden op veel gestelde vragen

Er blijken toch ieder jaar weer veel vragen te zijn over het onderwerp winterbanden, en het nut ervan. We gaan proberen om hier een aantal antwoorden op veel gestelde vragen te geven.

Tijd voor winterbanden

Waarom wissel je van zomer- naar winterbanden?

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling wat zachter en flexibeler blijft bij koudere temperaturen. Een tweede verschil zijn de lamellen die in de profielnokken zitten. Deze lamellen zorgen voor extra grip tijdens het rijden. Met name in de sneeuw merk je het grote verschil.

Winterbanden presteren beter dan zomerbanden als de temperatuur onder de 7 graden komt. Daarom is het beste om voor ieder seizoen de juiste banden te monteren.

 

bandenwisselweken

Hoe zit het met de profieldiepte?

De wettelijke profieldiepte is voor alle banden gelijk, dus zowel bij zomer- als winterbanden is het 1.6 mm. Echter een belangrijk advies bij winterbanden is om vanaf 4 mm de banden te gaan vervangen. 

Dit komt omdat de voordelen van winterbanden onder de 4 mm een stuk minder gaan worden. In sommige wintersportlanden is de 4 mm wel een wettelijk minimum. Bijvoorbeeld Oostenrijk hanteert deze 4 mm als wettelijk minimum. Je kunt hier meer over lezen op onze andere website Bandensupermarkt.

Sneeuwvloksymbool

Je moet bij aanschaf er op letten dat je voor banden kiest met het sneeuwvloksymbool (3PMSF). Banden die dit teken hebben voldoen aan alle Europese eisen om als winterband aangezien te worden. In veel landen ben je ook verplicht om winterbanden met dit symbool te hebben.

3PMSF
3PMSF

Andere belangrijke zaken

Ook belangrijk is de ruitensproeiervloeistof en je ruitenwissers. Die zorgen voor goed zicht bij slecht weer. Ook hiervoor kun je bij Automaterialensupermarkt terecht. Kijk bij de rubriek Wisserbladen voor goedkope ruitenwissers. Ook voor ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof is er de rubriek Olie & Vloeistoffen.

 

90