Online velgen kopen

on
Categories: Velgen

Ben je opzoek naar nieuwe velgen voor onder je auto, dan moet je bewust zijn van alle mogelijkheden van velgen. Niet elke velg past namelijk bij jouw autoband. Hieronder vindt je belangrijke informatie om je te helpen bij de keuze voor de juiste velgen.

Steek van een wiel

Dit is de afstand van de boutgaten en het aantal boutgaten. Een steek van “4×100” is dus een velg met vier boutgaten waarvan de afstand 100 mm is. Deze afstand wordt gemeten door het hart van het boutgat van twee tegenover elkaar liggende boutgaten te meten.

Tegenwoordig hebben de meest velgen vier of vijf gaten. Bijvoorbeeld 4×100, 4×098, 4×108, 5×112, 5×100, 5×114.3 en 5×115.

Er zijn oudere auto’s die drie boutgaten hebben en enkele 4×4 velgen hebben er zelfs zes.

Afmetingen velg

De afmetingen van de velg staan aan de binnenkant van elke velg. Het is belangrijk dat de afmetingen van de velg goed is afgestemd op de eigenschappen van jouw auto. Zo voorkom je problemen tijdens het monteren van de velg of het rijden in de auto.

ET-waarde

Wellicht de meest onderbelichte afmeting is de ET-waarde. Deze waarde is het aantal millimeters dat het hart van de velg uit het midden staat. Als de waarde van de velg afwijkend is van de waarde die bij jouw auto hoort, kunnen er vervelende situaties ontstaan tijdens het rijden. Zo kan de velg tegen de remschijf aanlopen en zo beschadigen. Bij een kleine ET-waarde steekt de velg aan de buitenkant verder uit de wielkast (voornamelijk bij merken als Peugeot en Citroën). Bij een hogere waarde is dat precies andersom.

Inchmaat en breedte van de velg

Velgen worden gemeten in inches. Dit is de diameter van de velg. De velgbreedte wordt aangegeven door bijvoorbeeld 6J. De velg is dan 6 inch breed dus 6×2.54 cm= 15.24 cm

De goede velg kiezen in de webshop

Om tot de juiste keuze voor nieuwe velgen te maken zijn er twee mogelijkheden. In onze webshop zijn deze twee mogelijkheden beschikbaar. Door hier gebruik van te maken is de kans op fouten heel klein. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen zodat we kunnen adviseren.

Kiezen op kenteken

De beste manier om te kiezen is via het kenteken van de auto. In onze database staat alle voertuiginfo op basis van kenteken beschikbaar. Door deze manier van kiezen word exact de juiste auto weergegeven. Dit is vooral van belang om de juiste passende velg te kunnen kiezen. Er zijn namelijk auto’s waar door de keuze van verschillende motoren ook verschillende remsystemen mogelijk zijn. Als je dan de verkeerde motor zou kiezen past de velg wel op de auto die gekozen is maar niet bij het specifieke motortype. Hierdoor kan de velg aanlopen bij de spatborden, niet vrijlopen van het remsysteem of in zijn geheel niet passen onder het voertuig.

Velgen techniek

Kiezen op autotype

Zoals hiervoor al aangegeven is deze keuze moeilijker omdat via het automodel ook nog de juiste motorinhoud en het exacte bouwjaar gekozen moet worden. Deze keuze is nooit voor 100% zeker.

Toch niet zeker of heb je andere vragen?

Ben je er niet zeker van of je de goede keuze hebt gemaakt of heb je nog vragen? Dan kun je bij Bandensupermarkt altijd nog extra gratis advies krijgen. Je kunt contact zoeken via de chatfunctie of via email. Ook kun je bij “veelgestelde vragen” nog meer vragen en antwoorden nalezen. Misschien staat hier je vraag tussen.