OZ en Motorsport

OZ en Motorsport

OZ is meer dan 30 jaar bij de motorsport betrokken als Leverancier van de meest prestigieuze teams in alle soorten Wereldkampioenschappen (F1, Rally, Le Mans, DTM, Indy…). Het ongelooflijke aantal overwinningen en wereldtitels in de geschiedenis van OZ vormen de essentie van excellentie en het meest betrouwbare bewijs van de kwaliteit en de prestaties van OZ producten.

OZ en Motorsport
OZ en Motorsport
OZ Palmares
OZ Palmares

OZ en Palmares

Door het creëren van een optimale combinatie van technologieën, onderzoek en creativiteit, heeft OZ geraced en gewonnen met een aantal van de meest geliefde teams en coureurs ter wereld, zoals: Senna, Piquet, Schumacher, Prost en Alonso, winst in meer dan 100 races in 27 jaar in de F1 en 22 overwinningen in de WRC Rally.

1990. WRC Manufactures’ Champ
Lancia Delta HF Integrale 16V

1990. WRC Drivers’ Title
Carlos Sainz Toyota Celica GT-Four ST185

1992. WRC Manufacturers’ Title
Lancia Delta HF Integrale 16V

1992. WRC Drivers’ Title
Carlos Sainz Toyota Celica GT-Four ST185

1993. F1 Drivers’ Title
Alain Prost
1993. F1 Contructors’ Title
Williams Renault

Lees verder via volgende link voor nog meer resultaten:
Palmares

 

OZ Official Partners

In de wereld van de racesport staat OZ synoniem voor winnen en heeft het sinds de eerste dagen zijn naam verbonden aan de beroemdste winnende teams.
OZ vernieuwt ieder jaar zijn verbintenis met de racesport met als doel: winnen en vernieuwen, om vervolgens zijn zoektocht op het racecircuit over te brengen naar zijn producten die op straat gebruikt worden.

Mercedes-AMG Petronas Motorsport Debutt Bahrain Grand Prix, 2010 Basis Brackley, UK Rijders Lewis Hamilton, Valtteri Bottas Chassis Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+ Motor Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+ Wielen OZ Banden Pirelli

Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Debutt Bahrain Grand Prix, 2010
Basis Brackley, UK
Rijders Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Chassis Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+
Motor Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+
Wielen OZ
Banden Pirelli

OZ Officiële Partners
OZ Officiële Partners
Formula Student
Formula Student
Formula Student

Wielen die voor auto’s bestemd zijn, ontwikkeld door jonge talenten in het kader van Formula Student. Ervaring, innovatie, adrenaline: een wedstrijd waar studenten van over de hele wereld aan meedoen.

OZ ondersteunt jong talent

Innovatie is een kernwaarde van OZ. De onderneming is betrokken bij de Formula Student wedstrijd die studenten en jonge gediplomeerde ingenieurs de kans biedt professionele “real-life” situaties te ervaren en hun talent te tonen.

Formula Student is de meest gevestigde, educatieve motorsport-wedstrijd van Europa waarin universiteiten van over de hele wereld uitgedaagd worden een eenpersoons raceauto te ontwerpen en te bouwen.

Als u aan Formula Student meedoet en erin geïnteresseerd bent met OZ wielen mee te doen, neem dan contact met ons op.

Contacten

formulastudent[at]ozracing.com
Tel. +39 049 9423850
Fax. +39 049 9469176