OZ Italian Design

OZ Italian Design Lab/Hoe wielen gecreëerd worden

Sinds de oprichting is OZ een stilistische reis begonnen, gedreven door een zoektocht naar het wiel van de toekomst – geïnspireerd door het beste van de Italiaanse design-traditie, goed geproportioneerde wielen besmet met het typische DNA van OZ Racing.

Een mix van traditionele waarden en een innovatieve, met adrenaline gevoede visie, opgesteld bij het OZ Design Lab.

Het OZ Italian Design Lab is een broedplaats van ideeën waar onze designers en ingenieurs iedere dag hun denkvermogen investeren in alles wat onze toekomst zal worden. Een groep getalenteerde mensen met speciale inzichten die in staat zijn het heden te ondervragen en hun creativiteit te gebruiken om nieuwe projecten op te zetten die functioneel en esthetisch geavanceerd zijn.

Designpartners/Speciale Projecten

OZ Italian Design heeft een onderscheiding verdiend als superieure Italiaanse wielenfabrikant. In bijna 45 jaar geschiedenis heeft O.Z gewerkt met veel geprezen automobielfabrikanten, waaronder: Ferrari, Lamborghini, Maserati, Aston Martin, Lotus en McLaren. Deze partnerschappen hebben geresulteerd in exclusieve projecten en wielen die de hoogste en meest innovatieve niveaus van technologie en ontwerp bevatten, en wel in die mate dat ze bewaard en tentoongesteld worden in het wielenmuseum van OZ, dat zich in het hoofdkantoor van OZ in San Martino di Lupari, Padua, bevindt.

BMW Alpina X
BMW Alpina X
techart_x
techart_x
OZ_Racing_Salon_Geneva_2016_Tech_rules_Zeus_1_x
OZ_Racing_Salon_Geneva_2016_Tech_rules_Zeus_1_x
eddesign_x
eddesign_x

OZ Tech Lab

Dit is het zenuwcentrum van de onderneming waar de elegantste technologische oplossingen voor de productontwikkeling en de productieprocessen dagelijks vorm krijgen. Hier werden alle wielen ontworpen die OZ Italian Design door de jaren heen zijn legendarische roem gebracht hebben. In het OZ Tech Lab™ is een team van ingenieurs en ontwerpers iedere dag aan het werk om exclusieve, baanbrekende technologieën te ontwikkelen in een zoektocht naar het vinden en testen van de meest innovatieve materialen, waarbij alle know-how en ervaring die in meer dan 30 jaar racen verworven is overgebracht wordt naar zijn na-verkoop wielen.

1480-oz-tech-lab-690x517
oz-tech-lab

Kies Voor Veiligheid

Hoe kiest u een velg met de juiste kwaliteit

  •  Vraag altijd om het TÜV certificaat. Alle OZ velgen zijn TÜV gecertificeerd
  •  Controleer of uw auto geen last heeft van onbalans of spooring
  •  Vraag aan welke verf testen het product is blootgesteld. Kijk bij OZ.
  •  Vraag naar de product aansprakelijkheid verzekering. OZ is gedekt tot een bedrag van € 13.000.000
  •  Controleer of het product is voorzien van alle relevante informatie waaruit blijkt dat u te maken heeft met een origineel product, wielcode en productiedatum.
  •  Vraag of de velg het juiste draagvermogen voor uw wagen heeft. In een OZ velg staat altijd de maximale belading in de binnenkant van de velg
TUV Certificaat OZ
TUV Certificaat OZ
ISO Certificaat OZ
ISO Certificaat OZ

ISO Certificering

OZ kwaliteit betekent ook gecertificeerde veiligheid. Sommige landen hebben strikte disciplinaire voorschriften ontwikkeld ter vaststelling van de eisen voor de producten die op motorvoertuigen geïnstalleerd worden, en voor de productieprocessen die gebruikt worden om deze te maken. In 1998 werd OZ beloond met de ISO 9001-certificering, uitgegeven door de Duitse KBA (autoriteit voor het gemotoriseerde vervoer) en werd zo de eerste Italiaanse onderneming in de wielensector die deze certificering voor zijn gehele productiecyclus ontving. OZ was eveneens het eerste Italiaanse bedrijf dat door het Italiaanse Ministerie van Infrastructuur en Transport geaccrediteerd werd in het kader van Besluit 20, wegens de standaardisering van al zijn productievestigingen, en was dus in staat gecertificeerde wielen in Italië te verkopen.